Διαφήμιση
Αρχική Σελίδα Συνταγές για τα Χριστούγεννα Κουραμπιέδες από την Βέφα Αλεξιάδου
Κουραμπιέδες από την Βέφα Αλεξιάδου Εκτύπωση

Γίνονται 50-60 κουραμπιέδες

Χρόνος προετοιμασίας  20΄

Χρόνος ψησίματος  30'

Κουραμπιέδες  από τη Βέφα Αλεξιάδου

 

 

 

Υλικά που πρέπει να συγκεντρώσετε :

1 κούπα βούτυρο
1 κούπα μαγειρικό λίπος
1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
λίγη βανίλια
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα,χοντροκομμένα και καβουρντισμένα
4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ανθόνερο (προαιρετικά)
ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα


Τρόπος προετοιμασίας  :

Χτυπήστε τα δυο Βούτυρα μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ, ν'αφρατέψουν και ν'ασπρίσουν. Ρίξτε 2 κούπες αλεύρι, τη Βανίλια και τ'αμύγδαλα.

Ζυμώστε ελαφρά, ρίχνοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειασθεί, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και αφράτη, που να μην κολλάει στα δάκτυλα. Προσοχή, μην την παραζυμώσετε, γιατί τότε οι κουραμπιέδες θα γίνουν σφιχτοί και όχι αφράτοι. Πλάστε μισοφέγγαρα ή κόψτε με κουπατ αστεράκια ή άλλα σχέδια κι αραδιαστέ τα σε λαμαρίνα.

Ψήστε τους κουραμπιέδες στους 175° για 30 λεπτά περίπου, να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις βγουν από το φούρνο, Βγάλτε τους με προσοχη επάνω σε λαδόχαρτο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Αν θέλετε, ραντίστε τους με λίγο ανθόνερο. Μ'ένα μεγάλο σουρωτήρι κοσκινίστε άφθονη ζάχαρη άχνη και καλύψτε τους εντελώς. Όταν κρυώσουν, βάλτε τους σε πιατέλα.

Διατηρούνται σε κουτί μπισκότων ένα μήνα.



Διαβάστε σχετικά άρθρα:


 

Σχόλια  

 
#4 Βέφα Αλεξιάδου 23-12-2013 19:30
Μαγειρικο λιπος ειναι το καθαρο λιπος που προερχεται απο το ζωικο η το φυτικο βουτυρο οταν αφαιρεθουν οι πρωτεινες και το νερο που περιεχει.

Το καθαρισμενο ζωικο βουτυρο ονομαζεται ζωικο μαγειρικο λιπος και το καθαρισμενο φυτικο, φυτικο μαγειρικο λιπος. Φυτικο μαγειρικο λιπος ειναι η φυτινη, η μινερβινη και αλλα.
Παράθεση
 
 
#3 θωμη 23-12-2013 10:23
ti einai to mageiriko lipos?
Παράθεση
 
 
#2 Βέφα Αλεξιάδου 17-12-2013 12:48
Δυο συσκευασιες βανιλιας η 2 κουταλακια εσανς θα βαλετε για να ειναι εντονο το αρωμα της βανιλιας. Προσοχη δεν θελουν πολυ ζυμωμα, και πρεπει να τους πλασετε και να τους ψησετε αμεσως. Δεν πρεπει να σταθει η ζυμη. Επισης, δεν θελουν πολυ ψησιμο. Πρεπει να ειναι ασπροι.Τους πασπαλιζουμε με ζαχαρη αμεσως μολις τους βγαλουμε απο το φουρνο.

Καλη επιτυχια με ολη μου την αγαπη και καλες γιορτες.
Παράθεση
 
 
#1 nina 11-12-2013 06:05
Κυρια Βεφα!Έχω φτιάξει τα μελομακάρονα σας και όλοι έχουν ξετρελαθει.Τώρα θα φτιάξω και τους κουραμπιέδες!!Ό ταν λέτε. λίγη βανίλια,εννοείτ ε 1 εσάνς βανίλιας??Ευχαρ ιστώ πολύ...
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Τα περισσότερα παιδιά ενθουσιάζονται στην ιδέα
να καθίσουν μπροστά -πολλές φορές αυτό είναι το μόνο
που μπορείτε να τους υποσχεθείτε για να
καταφέρετε να τα βάλετε στο αυτοκίνητο.
Όμως μην το κάνετε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση


Paidotopos.vom.

H Ταυτότητα μας | Media Corner | Επικοινωνία | Όροι Χρήσης

Το περιεχόμενο του www.paizotopos.gr είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του www.paizotopos.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Δείτε το κανάλι μας
Βρείτε μας στο Facebook
Copyright © 2010 - 2014 - All Rights Reserved - Web design by PrintNet.gr